POLITICA DE PROTECTIE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL 

1. Introducere
Protectia datelor este foarte importanta pentru noi. Va respectam intimitatea si viata personala. Prin urmare, va vom informa mai jos despre prelucrarea datelor cu caracter personal atunci cand utilizati serviciile din cadrul aplicatiilor online puse la dispozitie de Digital Sale SRL si/sau Eurocredit Exchange SRL prin intermediul administratorului sau CreditAmanet SRL, grup de firme denumite generic CreditAmanet. Companiile noastre din grupul CreditAmanet sunt responsabile pentru respectarea dispozitiilor Regulamentului general privind protectia datelor (cu prescurtarea in limba engleza GDPR).

Aceasta politica de protectie a datelor cu caracter personal descrie practicile noastre privind colectarea, utilizarea (procesarea) si transferul datelor comunicate direct firmei noastre, precum si utilizarea datelor cu caracter personal culese de organizatie din surse publice in scopul furnizarii serviciilor noastre schimb valutar si respectiv acordarea de imprumuturi prin amanetarea unor articole, bunuri.

Practicile noastre privind protectia datelor sunt conforme cu legislatia aplicabila privind protectia datelor, dar daca din orice motiv, termenii stabiliti in cadrul acestei Politici nu sunt acceptabili pentru dumneavoastra, aveti posibilitatea sa ne comunicati obiectia dvs. la adresa dpo@creditamanet.ro.
2. Definitii
1.1 Date cu caracter personal
Datele cu caracter personal sunt toate datele care se refera la dumneavoastra personal. Acestea includ, de exemplu, date generice de identificare (numele si prenumele dvs., adresa dvs., CNP, serie si numar carte de identitate, data emiterii acestuia, data expirarii), date de contact (adresa de email sau numarul de telefon) folosite atunci cand utilizati serviciile din agentiile noastre sau respectiv din mediile noastre electronice (site-web www.creditamanet.ro).
1.2 Volumul serviciilor furnizate
In cele ce urmeaza, vom descrie volumul serviciilor prestate de noi, bazate pe solutiile existente puse la dispozitia dumneavoastra: sisteme de gestiune operationale interne pentru activitatea de creditare prin amanetare si respectiv pentru activitatea de schimb valutar (doua sisteme independente, fara conexiune si schimb de date intre ele, conform legislatiei in vigoare), sisteme de transfer numerar Western Union sau site-ul web cu servicii on-line.
1.2.1 Servicii de baza
In cazul serviciului de baza, furnizat prin intermediul sistemelor de gestiune de schimb valutar respectiv de amanet, va acordam posibilitatea efectuarii operatiuniilor de creditare respectiv schimb valutar. Toate informatiile colectate despre dumneavoastra sunt strict folosite pentru aceste scopuri conform mandatului acordat si respectiv a contractelor semnate – acolo unde este cazul. Organizatia noastra detine si alte sisteme operationale interne cu scopul acoperirii cerintelor si oferii suportului necesar desfasurarii serviciilor contractate.
1.2.2 Contul de client
In momentul in care se efectueaza inregistrarea contului de client (nume si prenume, email si telefon) in aplicatia din site-ul web si transmiterea detaliilor de autentificare aferente contului de client, organizatia noastra prelucreaza datele aferente comunicarii echipei noastre pentru scopul solicitat explicit de dumneavoastra.
3. Prelucrarea datelor cu caracter personal in contextul utilizarii aplicatiilor puse la dispozitie
In contextul utilizarii celor doua aplicatii ne-ati pus la dispozitie in scopul inregistrarii si prin aceasta, pentru prestarea serviciilor noastre de baza, urmatoarele date cu caracter personal:
• prenume si nume
• Adresa de mail
• Numar de telefon
• Adresa
• CNP
• Date identificare carte de identitate, pasaport sau alt act de identitate recunoscut de autoritati
• Adresa de domiciliu
• Data si locul nasterii

Aceste date sunt necesare pentru efectuarea operatiunilor mentionate solicitate de dumneavoastra, conform legislatiei din Romania, respectiv conform solicitarii partenerilor implicati, cum este WesternUnion (in cazul transferului de numerar)

Ca si client aveti optiunea de a solicita modificarea, prin transmiterea solicitarii catre echipa de vanzari a urmatoarele date cu caracter personal.

Organizatia noastra nu solicita si nu prelucreaza date cu caracter personal din categoriile speciale ci doar date non-sensibile necesare si relevante, cu exceptia cazului in care este necesar din punct de vedere legal sa faca acest lucru intr-o etapa ulterioara. Datele considerate sensibile/cu caracter special ar putea fi, dar nu se limiteaza la, informatii referitoare la rasa sau etnie, opinii politice, religie, calitatea de membru al sindicatelor, sanatate, preferinte sexuale sau cazier judiciar.

Organizatia noastra nu permite utilizarea serviciilor de persoane care nu au indeplinit varsta de 18 ani, necolectand astfel date de la copii/minori.

Informatiile colectate despre dumeavoastra nu sunt transferate catre parteneri sau imputernicitii nostrii, comenziile aferente date de dumneavoastra sunt transmise fara a fi insotite de date cu caracter personal. Exceptie sunt cazurile de transfer numerar prin intermediul furnizorului Western Union (WU) unde datele dvs. sunt inregistrate direct in aplicatia furnizorului, organizatia noastra fiind doar procesator de date, operatorul fiind WU.

4. Prelucrarea datelor cu caracter personal in scop de marketing/publicitate.
Prin declaratia dvs. de consimtamant pentru primirea informatiilor si publicitatii, dorim sa va informam despre produsele, serviciile, concursurile, sondajele si promotiile actuale.

Daca ati optat pentru o notificare prin posta, va vom procesa date ca numele, prenumele, adresa.
Daca ati optat pentru o notificare prin email, vom procesa adresa dvs. de email, care a fost verificata in prealabil.
La alegerea primirii notificarilor pe telefonul dvs. mobil, vom procesa numarul dvs. de telefon mobil.

5. Prelucrarea datelor cu caracter personal pentru cercetarea pietei
Prelucram datele dvs. cu caracter personal in scopul cercetarii de piata si sondajelor de opinie. In acest scop, datele dvs. vor fi anonimizate, utilizate de noi exclusiv in scopuri statistice si nu pot fi facute corelatii cu dvs. in nicio situatie. Puteti sa revocati in orice moment aceasta prelucrare a datelor, cu efect pentru viitor, fara a va expune motivele. In acest scop puteti alege din modurile mentionate in declaratia de confidentialitate (mai jos).

Aceasta prelucrare a datelor serveste la imbunatatirea scopurilor noastre mentionate in declaratia de confidentialitate, in mod special la imbunatatirea ofertelor publicitate care sunt mai relevante pentru dvs. referitor la serviciile oferite. Respectam protectia clientilor nostri prin faptul ca efectuam cercetarea de piata cu date anonimizate.

6. Durata stocarii datelor
Datele dvs. de utilizare, precum si datele privind comportamentul in privinta cumpararii vor fi pastrate timp de 10 ani. Cu toate acestea, datele dvs. de baza vor fi pastrate pe durata realizarii contractului.

7. Utilizarea furnizorilor de servicii pentru prelucrarea datelor cu caracter personal/prelucrarea datelor in tari din afara Spatiului Economic European
Organizatia noastra nu utilizeaza pentru furnizarea serviciilor si procesarea datelor dvs. furnizori din afara Spatiului Economic European.

8. Securitatea datelor
Pentru a preveni accesul neautorizat, pentru a mentine acuratetea datelor si a asigura utilizarea corecta a datelor, implementam masuri de securitate fizica, IT si organizationale rezonabile si adecvate pentru a proteja eficient toate datele cu caracter personal pe care le colectam/stocam/prelucram.
Luam masuri de securitate tehnice si organizatorice pentru a va proteja datele de accesul nedorit intr-un mod cat mai amplu posibil. In afara de securizarea mediului de operare, de exemplu, in anumite zone (cont de client, formular de contact pentru site) folosim procedeul de criptare. Informatiile pe care le furnizati vor fi transmise ulterior, in forma criptata, folosind protocolul SSL (Secure Socket Layer) pentru a preveni utilizarea necorespunzatoare a datelor de catre terti. Puteti identifica acest aspect prin faptul ca in bara de stare a browserului dvs. apare simbolul unui lacat inchis, iar bara de adresa incepe cu „https“. Securitatea datelor va fi ajustata in functie de stadiul actual al tehnicii.

9. Drepturile dvs.
9.1 Dreptul la informare
Aveti dreptul sa solicitati oricand informatii de la noi despre datele stocate despre dvs., precum si despre originea acestora, destinatarii sau categoriile de destinatari carora le sunt transmise aceste date si despre scopul stocarii. Pentru toate celelalte copii cu exceptia primei copii, pot fi facturate costuri administrative rezonabile. Aceasta nu se aplica pentru comunicarea informatiilor pe cale electronica.

9.2 Dreptul de retragere
Daca v-ati dat acordul cu privire la utilizarea datelor, il puteti retrage in orice moment cu efect pentru viitor (o data ce serviciile contractate au fost finalizate), fara a va expune motivele. Pentru aceasta este suficient sa trimiteti un email la dpo@creditamanet.ro.

9.3 Dreptul de rectificare
In cazul in care datele dvs. colectate de organizatia noastra sunt incorecte, puteti sa le solicitati corectatia acestora in orice moment prin contactarea departamentului de vanzari sau a reprezentantului alocat companiei dvs.

9.4 Dreptul de stergere
Aveti dreptul sa blocati conturile dumneavoastra. Stergerea datelor dvs. cu caracter personal poate fi efectuata in orice moment, prin intermediul solicitarii prin metodelde deja enuntate sau utilizand datele noastre de contact din contractul semnat. De regula, datele dvs. sunt sterse imediat, dar nu mai tarziu de o luna de la aplicarea acestui drept. Daca stergerea contravine obligatiilor de pastrare a datelor stabilite prin lege, contract sau prin reglementari legislative fiscale, respectiv comerciale sau altor motive statutate de lege, in loc de stergere, se poate efectua numai blocarea datelor dvs. Daca acesta este cazul contului dvs. de client, veti primi o notificare de la noi in acest sens. Dupa stergerea datelor dvs., nu mai este posibila primirea informatiilor.

Daca nu ati utilizat contul de client timp de 5 ani, nu mai este necesara punerea in vigoare a dreptului de stergere, contul considerandu-se inactiv. Toate datele cu caracter personal care nu mai trebuie stocate din motive legislative vor fi sterse dupa termenul mentionat anterior. Datele cu caracter personal, cum ar fi datele de baza, care nu trebuie sterse in timpul stocarii din motive juridice, vor fi blocate pentru siguranta dvs.

9.5. Dreptul de portare a datelor (incepand din 25.05.2018)
In cazul in care ne solicitati datele cu caracter personal puse la dispozitie, daca doriti, va vom furniza sau comunica dvs. sau unei alte persoane responsabile datele intr-un format structurat, comun si procesabil electronic. Acesta din urma numai daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic si doar aferent datelor pe care ni le-ati incredintat. Datele obtinute in urma serviciilor prestate nu intra in scopul unui astfel de proces, urmand ca o discutie sa fie abordata separat.

9.6 Dreptul la obiectie
Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor in scopuri de marketing direct in orice moment si fara a va expune motivele. In plus, va atragem atentia ca prin refuzarea tuturor proceselor de prelucrare a datelor, realizarea contractului cu privire la serviciile angajate si desfasurarea programelor pentru clienti pot fi limitate sau nu mai pot fi posibile sa fie realizate, rugandu-va astfel sa analizati cu atentie inainte de transmiterea unor astfel de solicitari.

9.7 Drepturi extinse in ceea ce priveste prelucrarea datelor in scopul evaluarii personalizate
In afara de drepturile mentionate mai sus, in ceea ce priveste prelucrarea datelor in scopul evaluarii personalizate aveti dreptul suplimentar la participarea ca persoana fizica la procesul de luare a deciziilor, dreptul de a contesta si dreptul de a va exprima punctul de vedere.

9.8 Contact (pentru punerea in vigoare a drepturilor persoanelor vizate)
Daca ne contactati prin email la dpo@creditamanet.ro sau prin posta (Calea Mosilor 272, sector 2, Bucuresti), informatiile furnizate de dvs. (adresa dvs. de email, numele dvs. si numarul dvs. de telefon, daca este cazul) vor fi stocate de noi pentru a va raspunde la intrebari, respectiv pentru a va satisface solicitarea. Stergem datele care apar in acest context dupa ce spatiul de stocare nu mai este necesar sau limitam procesarea daca exista obligatii de pastrare stipulate de lege.

10. Dreptul de a depune plangere
In caz de plangeri, va rugam sa contactati autoritatea mentionata la paragraful 11. In plus, aveti dreptul sa depuneti o plangere la o autoritate de supraveghere, cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, daca sunteti de parere ca vi s-au incalcat drepturile privind protectia datelor.

11. Intrebari despre protectia datelor

Intrebarile legate de toate procesarile de date pot fi adresate oricand la:

Adresa: Calea Mosilor 272, sector 2,Bucuresti.
Responsabil cu protectia datelor
Email: dpo@creditamanet.ro
Telefon: +0213104048