De ce sa vinzi acum

ACUM ESTE MOMENTUL SA VINDETI!

Pretul aurului este cel mai ridicat; este la nivelul cel mai ridicat din ultimii 40 de ani. Cititi în continuare pentru a vedea de ce acum este momentul potrivit sa vindeti!

OBTINETI MAXIMUL DIN AURUL DVS.!

La CreditAmanet, va evaluam aurul in baza valorii curente a aurului pe piata, precum si in baza puritatii (caratelor) si greutatii pieselor. Puteti fi siguri ca va vom oferi cel mai bun pret pentru aurul dvs!

PRETUL BIJUTERIILOR VS. PRETUL AURULUI

Pretul platit pentru bijuteriile cumparate dintr-o bijuterie este foarte diferit de valoarea aurului din acea bijuterie. Cand cumparati bijuterii dintr-un magazin, platiti design-ul si manopera, precum si profitul. Bijuteriile din aur pe care le-ati cumparat cu ani în urma pot sa nu mai fie la moda si pot sa nu aiba o valoare de re-vanzare ridicata, in forma lor curenta. Totuai, aceste bijuterii pot avea un continut substantial de aur, pe care il puteti transforma in numerar.

CE DETERMINA PRETUL AURULUI?

Factorii care determina pretul efectiv al aurului includ:

  • Oferta si cererea de aur
    Pretul aurului este partial afectat de cantitatea de aur disponibila si de cat de mult oamenii,
    companiile si guvernele doresc sa cumpere. Conform World Gold Council (Consiliul mondial al aurului), oferta de aur în 2009 a fost de 4.024 tone, in timp ce cererea a fost de 3.480 tone. In ciuda faptului ca oferta a fost mai ridicata decat cererea, pretul aurului a continuat sa creasca, indicand faptul ca cererea si oferta nu reprezinta singurul factor care influenteaza pretul aurului.
  • Perceptia riscului pe piata
    Pretul aurului creste atunci cand oamenii cred ca economiile tarilor mari, si monezile lor, sunt in pericol. De exemplu, daca oamenii cred ca economia se indreapta spre probleme, acestia isi vor retrage investitiile si le vor transforma in aur. Aurul, spre deosebire de alte investitii, prezinta risc lichid, pentru ca este un bun fizic – ceea ce face pretul aurului, in general, mai putin volatil. Intrucat intotdeauna exista cumparatori pentru aur, la pretul potrivit, independent de oferta si cerere, investitia in aur poate fi un paradis in momente riscante sau problematice.
  • Inflatia
    Pretul aurului creste atunci cand piesele percep riscul de crestere a inflatiei. Intrucat inflatia face moneda mai putin valoroasa (un leu ieri poate cumpara mai putin decat un leu astazi), investitia intr-un bun fizic de valoare, precum aurul, este o investitie mai buna decat pastrarea banilor in bunuri legate de moneda. Pretul petrolului, vital pentru toate preturile si un indicator de varf al inflatiei / deflatiei, este, de aceea, privit, de asemenea, ca fiind legat de pretul aurului.